12/1/07

OΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!!!

Κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ καταργούν το Άρθρο 16…

- […Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων […] …]
- [...σύσταση ανώτατων σχολών από ιδιώτες απαγορεύεται…]
- […Όλοι οι Έλληνες έχουν δικαίωμα δωρεάν παιδείας, σε όλες τις βαθμίδες της, στα κρατικά εκπαιδευτήρια. …]

Από κοινού προχωράνε θέλοντας να γκρεμίσουν και το τελευταίο οχυρό της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, θέλοντας να καταργήσουν τις δωρεάν σπουδές!

Οι συνέπειες θα είναι πολλές και σκληρές:
 Δραστική μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ!
 Επιβολή διδάκτρων και στις προπτυχιακές σπουδές!
 Κατάργηση των δωρεάν συγγραμμάτων και πρόσθετα χαράτσια!
 Συνέχιση της υποβάθμισης των σπουδών!
 Απόλυτο έλεγχο της διδασκαλίας και της έρευνας από τους ιδιώτες-χρηματοδότες!
 Χειρότερους όρους και στις συνθήκες απασχόλησης για τους απόφοιτους των δημόσιων ΑΕΙ-ΤΕΙ!

ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!

Με μαζικούς αγώνες! Η αναθεώρηση του Συντάγματος να βρει απέναντι της χιλιάδες φοιτητές! Η μέχρι τώρα εμπειρία μας, από το εργατικό κίνημα, από τον πρόσφατο αγώνα των ναυτεργατών αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ένωση, το κεφάλαιο φοβούνται τους αγώνες με μαζικότητα, διάρκεια & πολυμορφία. Μαζικά, συντονισμένα και αποφασιστικά να αντεπιτεθούμε στην ιδιωτικοποίηση! Μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις μας, με αγωνιστικές αποφάσεις σε κάθε σύλλογο, με επιτροπές αγώνα που θα συσπειρώσουν την αγανάκτηση και την οργή κάθε φοιτητή να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας γιατί το ποτήρι ξεχείλισε!

Για τα δικαιώματα & τις ανάγκες μας! Η εναντίωσή μας στην κατάργηση του Άρθρου 16 πηγάζει από την απαίτηση μας για δωρεάν σπουδές σε κάθε φοιτητή! Η υιοθέτηση του Διεκδικητικού Πλαισίου του Συντονιστικού των ΑΕΙ είναι η μόνη απάντηση στην κατάργηση του Άρθρου 16, είναι η μόνη εγγύηση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των αναγκών μας! Κάθε φοιτητής, κάθε φοιτητικός σύλλογος, κάθε απόφαση γενικής συνέλευσης πρέπει ΤΩΡΑ να υιοθετήσει το διεκδικητικό πλαίσιο του Συντονιστικού των ΑΕΙ! Αυτό το πλαίσιο δίνει δύναμη στον αγώνα μας, ενισχύει την πίεση και την αποτελεσματικότητά μας γιατί πατάει στις ανάγκες του σήμερα, στις δυνατότητες που υπάρχουν!

Μαζί με την εργατική τάξη, όλο το λαό! Γιατί η παιδεία ήταν, είναι και θα είναι υπόθεσή ΟΛΟΥ του λαού! Γιατί η επίθεση που εξελίσσεται είναι επίθεση συνολική, στοχεύει τις λαϊκές κατακτήσεις σε παιδεία, υγεία, εργασία! Η πολιτική που σήμερα ιδιωτικοποιεί τις σπουδές μας βλέπει στα πρόσωπά μας τους αυριανούς φθηνούς και ευέλικτους, εύκολους στην εκμετάλλευση εργαζόμενους! Δεν έχουμε άλλο δρόμο παρά να βαδίσουμε ΜΑΖΙ με τους εργαζόμενους, τους γονείς μας που πληρώνουν όλο και περισσότερα μέρα με τη μέρα, με τις συνεπείς ταξικές δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος, το ΠΑΜΕ τους αγώνα και της ανυπακοής προκειμένου να δυναμώσουμε τους αγώνες μας, να χτίσουμε τις προϋποθέσεις για να πετύχουμε νίκες! Κυβέρνηση και κεφάλαιο αυτό φοβούνται! Φοιτητές και εργατιά αυτό είναι που πρέπει να επιδιώκουμε!

Μακριά από ΔΑΠ-ΠΑΣΠ! Είναι οι στυλοβάτες της ιδιωτικοποίησης, τα επιχειρήματα τους και η δράση τους, η διαλυτική κατάσταση που με ευθύνη τους επικρατεί στους συλλόγους, είναι η εγγύηση που χρειάζεται η κυβέρνηση για να προωθήσει τα μέτρα της! Βάζουν φρένο στις μαζικές διεργασίες και όταν κάτω από πίεση τοποθετούνται αποκαλύπτεται ο ωκεανός που τις χωρίζει από τις πραγματικές ανάγκες των φοιτητών! Η ΔΑΠ χαιρέτισε σε όλα τα διοικητικά συμβούλια των συλλόγων την αναθεώρηση, χαιρέτισε μία προς μία τις συνέπειές τις, τα δίδακτρα, τα χαράτσια, τους ταξικούς φραγμούς και την ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων! Απολογείται για τα μέτρα της κυβέρνησής της, δεν μπορεί παρά να λέει για αν θα μας θίξουν πολύ ή λίγο! Την ιδιωτικοποίηση την έχει δεδομένη, συμφωνεί και επαυξάνει!!! Η ΠΑΣΠ βαδίζει στο δρόμο της αφερεγγυότητας, πατάει σε δύο βάρκες, προεκλογικά διαλέγει τη φραστική εναντίωση στην αναθεώρηση και ετοιμάζεται από τώρα έτσι ώστε μετεκλογικά να εκφραστεί αυτό σε άφεση αμαρτιών και στήριξη στο ΠΑΣΟΚ, στις δηλώσεις του Γιωργάκη! Όποιος πιστεύει και θέλει να παλέψει για τη δημόσια και δωρεάν παιδεία δεν μπορεί να εμπιστευθεί την ΠΑΣΠ! Το «όχι» που ψελλίζει είναι ψεύτικο, επιφανειακό! Θέλει να «χτυπήσει» τη «γαλάζια ιδιωτικοποίηση», τη «γαλάζια αναθεώρηση» αφήνοντας ορθάνοιχτες τις πόρτες στην –γνωστή από χρόνια σε κάθε λαϊκή οικογένεια- «πράσινη» εξυπηρέτηση των κερδών του κεφαλαίου και των πολυεθνικών!

Κανείς φοιτητής δεν έχει όφελος να είναι μέλος της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ…
…γιατί τάζουν και μοιράζουν ρουσφέτια, σημειώσεις, «λύσεις» και «μούρη» για να εξασφαλίσουν τη σιωπή στην επίθεση που η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ εξαπολύουν στα δικαιώματά μας! Καλούμε τα μέλη αυτών των παρατάξεων που αντιλαμβάνονται ότι τα συμφέροντά τους δεν συμβαδίζουν με την αντιλαϊκή πολιτική να διαλέξουν το μοναδικό δρόμο που τους έχει μείνει, να αποχωρήσουν! Να αποδείξουν την θέλησή τους να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους στον δρόμο της ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ και της ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ! Στο δρόμο του αγώνα για να μη περάσει η αναθεώρηση του Άρθρου 16!

Δεν υπάρχουν σχόλια: