8/1/07

ΟΙ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΙ-ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ 2006

Πριν το ΜΑΙΟ(με τις διαδηλώσεις μας για την κατάσταση της παιδείας), για όλους ήμασταν, οι φοιτητές της καλοπέρασης, οι τεμπέληδες... Τώρα μας χαρακτήρισαν και συντηρητικούς... Ε, ναι μας είπαν και συντηρητικούς γιατί είμαστε ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της παιδείας, η οποία όπως λέει ο κ. Καραμανλής θα καλυτερεύσει την εικόνα της παιδείας και θα ανεβάσει το επίπεδο..
Βέβαια, για να συμβεί αυτό πρέπει να μπουν οι εταιρείες στις σχολές, να εμπορευματοποιήσουν το δικαίωμα μας στην μόρφωση , να μας πουλήσουν όλους και όλα αυτά γιατί; Γιατί τα λεφτά των γονιών μας δεν πηγαίνουν στην παιδεία αλλά...σε έρευνες για το ΝΑΤΟ, ΣΤΗΝ Ε .Ε, και γενικότερα σε τέτοια προγράμματα που μας προστατεύουν σε περίπτωση πολέμου...
Είναι ξεκάθαρη η στάση τους αφού πλέον τα κρατικά πανεπιστήμια δεν κάνουν έρευνα για το λαό, αλλά για να αυξήσουν τα κέρδη των εταιρειών. Αυτό στηρίζει και η παράταξη της ΝΔ (ΔΑΠ). Άλλωστε είναι υπέρ του νόμου πλαίσιο και της ιδιωτικοποίησης των σχολών… Φαίνεται από τα πλαίσια της όπου εξιδανικεύουν το νόμο, ενώ αποπροσανατολίζουν του φοιτητές από την παρούσα κατάσταση, με πρόσχημα το χάσιμο του εξαμήνου, σε περίπτωση κατάληψης.
Μα καλά, μας κοροϊδεύουν;

Φυσικά και η ‘αντιπολίτευση’(ΠΑΣΟΚ) την ίδια τακτική ακολουθεί παρόλο που το Μάιο-Ιούνιο ήταν «συμπαραστάτης» στον αγώνα των φοιτητών για την κατάσταση στην παιδεία,{ την οποία δημιούργησαν οι ίδιοι στα τόσα χρόνια διακυβέρνησης της χώρας}. Τώρα ο Γιωργάκης διαλαλεί (σ.σ Παπανδρέου) , ότι είναι υπέρ του νομοσχεδίου ..
Όσο και να ήθελαν να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια τον ΙΟΥΝΗ ,τους καταλάβαμε .τους καταλάβαμε και από τις διαθέσεις της νεολαίας του(ΠΑΣΠ) να το παίξουν επαναστάτες για μια φορά στα 1000 χρόνια, μαζί με τις αδελφές τους παρατάξεις ΕΑΑΚ ,ΔΙΚΤΥΟ που ξεπούλησαν κάθε κομμάτι πολιτικού περιεχομένου (αυτό το λιγοστό που έχουν) για να ενωθούν σε μια παρέα χωρίς να έχουν θέσεις ,κίνητρα, στόχους. Γιατί, συνάδελφοι, αν θεωρούν ότι θέση είναι ένα απλό ΟΧΙ στο νέο νόμο χωρίς να προτείνουν λύσεις για το αδιέξοδο στην παιδεία, είναι εκτός πραγματικότητας. Αν θεωρούν θέση να μπουν σε διαδικασία διαλόγου, ενός ξεπουλημένου διαλόγου που δεν θα οδηγήσει πουθενά, μας κοροϊδεύουν. Θέση, συνάδελφοι είναι η δημόσια και δωρεάν παιδεία, για όλους. Μήπως στόχος της ένωσης τους ήταν να αποπροσανατολίσουν τους φοιτητές και να τους οδηγήσουν σε μία κατάσταση ώστε να πουν όχι στο νέο νόμο, ξεχνώντας τη σύγχρονη κατάσταση ; Μήπως στόχος ήταν να κατηγορήσουν την ΠΚΣ που στήριζε τη πλειοψηφία των φοιτητών ,στήριξε τις καταλήψεις και υποστήριζε τις αποφάσεις των συνελεύσεων γιατί σε αυτόν τον αγώνα νικητής έπρεπε να είναι , οι φοιτητές, αλλά κυρίως όλος ο λαός.
Οι φοιτητοπατέρες του Μαίου που πήγαν τώρα οεο ;;; Τώρα, έβγαλαν τα ρούχα του επαναστάτη και ξαναφόρεσαν τα ρούχα PRADA, D&G,GUCCI,και όλα καλά και όλα ωραία.. Και φυσικά ,όλα καλά και όλα ωραία μιας και ζητούν την επόμενη συνέλευση για τις 15/12 ειδικά, σε μια περίοδο όπου κλιμακώνονται οι συζητήσεις στη Βουλή για την εκπαίδευση.
ΟΜΩΣ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ.. ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ
ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ
ΓΙΑΤΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ...
...ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: