3/12/08

Έτσι... δεν παλεύουν ενιαία

Την Τρίτη 02/12 είχε οριστεί Γενική Συνέλευση του ΣυλλόγουΦοιτητών Χημείας που δεν μπόρεσε να πραγματοποιηθεί λόγω έλλειψης απαρτίας.


Η ΔΑΠ δεν μας τίμησε με την παρουσία της για άλλημια φορά, και θεώρησε σημαντικότερη την εσωργανωτική της δουλειά την ώρα που τα δικαιώματα μας σε μόρφωση, δουλειά, ζωή δέχονται ολομέτωπη επίθεση. Η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας, κάλεσε αμέσως το αρμόδιο εκλεγμένο όργανο του Συλλόγου, το Διοικητικό Συμβούλιο, να ορίσει ημερομηνία για την εξ’ αναβολής Συνέλευση. Η πρόταση της Πανσπουδαστικής ήταν για Τρίτη 09/10, με την προοπτική να ενημερωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι φοιτητές μέχρι τότε και να πραγματοποιηθεί μία μαζική διαδικασία. Την στιγμή που ο λαός καλείται να πληρώσει από την τσέπη του την οικονομική κρίση των καπιταλιστών, που το Ευρωκοινοβούλιο αποφασίζει την θέσπιση 65ωρης εργασίας, 13 ώρες δηλαδή την ημέρα, που τα πτυχία μας εξισώνονται με αυτά του κάθε ψευτοπανεπιστημίου, οι φοιτητές καλούνται να δώσουν μια δυναμική απάντηση αντεπίθεσης. Και ο ορισμός Συνέλευσης δύο μέρες μετά, με μοναδικό σκοπό τον ευτελισμό της διαδικασίας και μετατροπής της σε μάζεμα-παρεάκι 30 συνδικαλιστών που θα κάνουν συζητήσεις φιλοσοφικού ενδιαφέροντος, δείχνει την προσπάθεια «κάποιων» να μετατέψουν τον Σύλλογο σε μαγαζάκι τους.


Σήμερα η κατάσταση στο φοιτητικό κίνημα είναι διαλυτική. Εδώ και αρκετά χρόνια οι φοιτητές δεν έχουν γνωρίσει πανελλαδικά όργανα στο κίνημα (ΕΦΕΕ). Κάτω από την απουσία των τριτοβάθμιων οργάνων των φοιτητών χάνεται η ενιαία έκφραση και περιορίζεται η δυνατότητα αντιπαράθεσης και πάλης σε κεντρικό επίπεδο. Ταυτόχρονα τα εκλεγμένα όργανα απαξιώνονται, τα ΔΣ δεν λειτουργούν. Οι αρνητικοί συσχετισμοί που έχουν διαμορφωθεί τελευταία, με ΔΑΠ και ΠΑΣΠ πρώτη και δεύτερη δύναμη αντίστοιχα, φιμώνουν το φοιτητικό κίνημα και το μετατρέπουν σε σιωπηλό παρατηρητή των αντιλαϊκών πολιτικών. Από την άλλη, προβάλλοντας την «αμεσοδημοκρατία» και τιν «υπεραγωνιστικότητα» οι αριστερίστικες ομάδες συνειδητά δρουν διαλυτικά μέσα στους Συλλόγους, αγωνίζονται για διαπαραταξιακές και όχι μαζικές συνελεύσεις με μόνο στόχο τον αποπροσανατολισμό των φοιτητών.


Ένα φοιτητικό κίνημα άμορφο, χωρίς δομή, χωρίς οργάνωση και μακριά από το εργατικό κίνημα είναι ένα κίνημα παραδομένο στις ορέξεις της ΕΕ και των βιομηχάνων.


Η Πανσπουδαστική αγωνίζεται για ένα κίνημα μαζικό, διεκδικητικό, οργανωμένο, με μαχητικότητα και θέσεις που να συγκρούονται με την πολιτική ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΕΕ που πλήττει καθημερινά τις ανάγκες μας.


ΓΥΡΝΑΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΣΤΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΑΠ ΚΑΙ ΠΑΣΠ!


ΣΥΓΚΡΟΥΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΟΜΟΝΩΤΙΣΜΟΥ- ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΥ ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ!


ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΩΝ- ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πάντως ξεκίνησαν και οι φιλελεύθεροι αντεπίθεση στην αριστερά. Συγκεκριμένα η Φιλελεύθερη Συμμαχία Θεσσαλονίκης ξεκίνησε εκστρατεία για την αλλαγή του αριστερισμού των νέων και των φοιτητών προς τον φιλελευθερισμό: http://thessaloniki.greekliberals.net/0010000018

Οι εξελίξεις σχετικά με αυτήν τη νέα ιδεολογική σύγκρουση χαρακωμάτων αναμένεται να είναι πολύ ενδιαφέρουσες.