20/2/07

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΑΣΠ-ΕΑΑΚ ΣΤΗ ΓΕΝ. ΣΥΝEΛΕΥΣΗ :ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΜΑΣ ΠΑΡΑΞΕΝΕΥΕΙ?

Η γεν. συνέλευση του συλλόγου φοιτητών Χημείας , την Τρίτη 13/02 σημαδεύτηκε από δύο γεγονότα. Πρώτον, τη μη προσέλευση φοιτητών(80 άτομα σε αντίθεση με τις μαζικές συνελεύσεις των 300 ατόμων) και δεύτερον τη συμμαχία ΠΑΣΠ-ΑΝ.ΑΡ.ΠΑ, ώστε να μην περάσει το ψήφισμα της ΠΚΣ για συμμετοχή του συλλόγου στην πανελλαδική πορεία στις 14/2 στην Αθήνα.

Ας δούμε τα πράγματα από την αρχή…

Το Σάββατο,10/2 πραγματοποιήθηκε το συντονιστικό των συλλόγων της πόλης μας. Υπήρχαν 5 αποφάσεις επιτροπών αγώνα και 2 αποφάσεις γεν. συνελεύσεων που καλούσαν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο. Έτσι, το συντονιστικό-αφού λειτουργεί αμεσοδημοκρατικά-, πήρε απόφαση –στήριξης, στους εν λόγω συλλόγους. Βέβαια, στην επ. αγώνα χημικού, μετά από πολύωρη διαδικασία , δεν κατέληξε πουθενά με αποτέλεσμα η ΠΚΣ να κατεβάσει ψήφισμα, για συμμετοχή του συλλόγου στην πορεία. Μια πορεία, με πλήθος συλλόγων από ολόκληρη την Ελλάδα. Πορεία που ήταν απαραίτητο, να γίνει σε ένα τόσο κρίσιμο ,συγκυριακά, ραντεβού την ημέρα της συζήτησης της αναθεώρησης του αρ. 16.

Βέβαια, το σχήμα της ΑΝεξάρτητης ΑΡιστερής ΠΑρέμβασης πιασμένη χέρι-χέρι με το παπαγαλάκι του ΠΑΣΟΚ (ΠΑΣΠ) καταψήφισε το ψήφισμα και ο σύλλογος μας έλειπε από το κρίσιμο ραντεβού της Αθήνας.

Το ότι η ΠΑΣΠ δεν ψήφισε υπέρ είναι απόλυτα, φυσικό. Άλλωστε, τόσα χρόνια στηρίζει ανοιχτά τις επιλογές της Ε.Ε, είτε με ΝΔ είτε με ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση. Και η στάση της, να κατεβάσει κατάληψη της σχολής και υπεράσπιση των κινητοποιήσεων → το είδαμε…, είναι ελιγμός (γνωστή πολιτική της) για να αθωώσει το ΠΑΣΟΚ από τις αμαρτίες του και να την κάνει αρεστή. Μας κατηγόρησε, ότι δεν έχουμε προτάσεις, ενώ αυτή…έχει… τα ντουλαπάκια της σχολής (πρόταση της σε συνελεύσεις όταν εμείς κατεβάζαμε πλαίσια για καίρια ζητήματα της σχολής).

Εντάξει ,τα πράσινα παιδιά να μην στηρίζουν την πανελλαδική πορεία γιατί είναι ενάντια, στον αγώνα της ανάδειξης των ενόχων για την κατάσταση της παιδείας (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΕΕ) και στη Δημόσια και Δωρεάν παιδεία… αλλά συνάδελφοι της ΑΝΑΡΠΑ-ΕΑΑΚ που υποστηρίζετε με πάθος τον συντονισμό με άλλους συλλόγους, να καταψηφίσετε ψήφισμα για το πανελλαδικό συλλαλητήριο; Ένα δυναμικό και μαζικό συλλαλητήριο που βροντοφώναξε, έξω από τη Βουλή την ώρα τής συζήτησης την πρόταση μας «ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, για όλους». Το επιχείρημα σας «ότι δε μπορούμε να συμμετέχουμε στην πορεία γιατί την Πέμπτη έχουμε τοπική πορεία και δεν θα έχουμε τη δύναμη να την στηρίξουμε» δε μας καλύπτει και μας βάζει σε σκέψεις για τη συγγένεια σας με τα παιδιά της ΠΑΣΠ . Σας απαντάμε « ΕΜΕΙΣ ΟΛΗ ΤΗ ΜΕΡΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ» που φωνάζουν οι φοιτητές στις μαζικές πορείες.

Γιατί, συνάδελφοι , τώρα
πάμε τον αγώνα μας ένα βήμα πιο μπροστά , βάζουμε πιο επιτακτικά τις ανάγκες μας στο προσκήνιο…
Χτίζουμε το παλλαϊκό μέτωπο για μια καλύτερη παιδεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: