15/2/07

Ανακοίνωση Πανελλαδικού Συντονιστικού 14/2/2007

Χαιρετίζουμε το σημερινό μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο των φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων που έγινε στο κέντρο της Αθήνας, τους χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές από κάθε γωνιά της Ελλάδας που συγκεντρώθηκαν για να βροντοφωνάξουν ότι τα βάρβαρα αντιεκπαιδευτικά σχέδια της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ, η κατάργηση του Άρθρου 16 και ο νόμος Πλαίσιο δε θα περάσουν!



Την ώρα που στην ολομέλεια της Βουλής ξεκινούσε η τελική συζήτηση για την αναθεώρηση η μαζικότητα και ο παλμός των χιλιάδων διαδηλωτών επιβεβαίωναν την αποφασιστικότητα του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος από κοινού με όλο το λαό να μην κάνει βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις και τα αιτήματά του, από τη σύγκρουση με την πολιτική ΕΕ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα αυτή η κινητοποίηση όπως και τα αυριανά-παλλαϊκά-πανεκπαιδευτικά συλλαητήρια σε κάθε πόλη σηματοδοτούν την κορύφωση της πάλης, τη σαφή και κατηγορηματική διάθεση μας να μην υποκύψουμε στους ελιγμούς και τα τερτίπια κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ που επιχειρούν με κάθε μέσο να εκτονώσουν και να υπονομεύσουν των ηρωικό αυτό αγώνα, να παγιδεύσουν το κίνημα και να υποσκάψουν την ενότητά μας. Είναι τρομοκρατημένοι όσο ποτέ! Έχουμε τη δύναμη με το λαό να τους σταματήσουμε!



Το φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα είναι πιο ενωμένο και αποφασιστικό από ποτέ! Το μαρτυρούν οι μαζικότατες Γενικές Συνελεύσεις και κινητοποιήσεις που δίνουν αποστομωτική απάντηση στις ρητορείες και της συκοφαντίες της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ, που διοχετεύονται στα ΜΜΕ, περί «υποχώρησης, διάσπασης, κούρασης,» του. Αυτή η απέλπιδα προσπάθεια αποτελεί συνέχεια του σχεδίου συκοφάντησης και δυσφήμισης του αγώνα μας, απομόνωσής του από το λαό και την κοινωνία, αποτελεί συνέχεια της τακτικής του κοινωνικού αυτοματισμού. Και αυτή η κυβερνητική επιχείρηση θα πέσει στο κενό είναι καταδικασμένη σε αποτυχία.


Το επόμενο διάστημα οι φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι θα δυναμώσουν την πάλη τους για να μην περάσουν τα μέτρα. Απευθύνουμε κάλεσμα προς τις Γενικές Συνελεύσεις που θα διεξαχθούν τις επόμενες μέρες για μαζική συμμετοχή όλων των συλλόγων της Ελλάδας στο πανελλαδικό-παλλαϊκό-πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 22 Φλεβάρη, τη μέρα που είναι προγραμματισμένη η έναρξη των ψηφοφοριών στη Βουλή για την αναθεώρηση του Συντάγματος και του Άρθρου 16!

Δεν υπάρχουν σχόλια: