9/1/09

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣTIΝΙΑΚΟ ΛΑΟ!!!


Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την ιμπεριαλιστική επέμβαση των ισραηλινών στρατευμάτων στη Λωρίδα της Γάζας. Δεν πρόκειται για πόλεμο του Ισραήλ εναντίον της Χαμάς, αλλά εδώ και χρόνια οι ισραηλινοί κατέχουν το χώρο και βρίσκουν δικαιολογίες για να συνεχίζουν αυτή την βάρβαρη επίθεση. Πρόκειται για άλλον έναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο στον οποίο οι ΗΠΑ και η ΕΕ κάνουν πλάτες στο κράτος του Ισραήλ, ενώ το προηγούμενο διάστημα στήριζαν την επιθετικότητά του που είχε οδηγήσει στους εποικισμούς, στο τείχος με τα ηλεκτροφόρα καλώδια, στον αποκλεισμό της Γάζας. Το έγκλημα που διαπράττεται από την ισραηλινή κυβέρνηση σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, δεν πρόκειται να σταματήσει αν ο λαός, οι εργάτες, η νεολαία, τα φτωχότερα λαϊκά στρώματα δεν βγουν στους δρόμους να απαιτήσουν να σταματήσει η βαρβαρότητα, αν δεν πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.

Να καταδικαστεί

Η ελληνική κυβέρνηση που συντασσόμενη πλήρως με την Ε.Ε. αρνείται να καταδικάσει την ισραηλινή επιδρομή, επιρρίπτοντας ευθύνες στη «Χαμάς» για την έναρξη της σφαγής. Όλοι εκείνοι που προσπαθούν να βγάλουν «λάδι» την ΕΕ αποκρύπτοντας τις ευθύνες που έχει, όλοι όσοι παίρνουν ίσες αποστάσεις από θύτη και θύμα.

Καλούμε φοιτητές και σπουδαστές να καταδικάσουν την πολιτική γενοκτονίας και κρατικής τρομοκρατίας της κυβέρνησης του Ισραήλ, να καταδικάσουν πιο αποφασιστικά τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης που δίπλα και μαζί με την ΕΕ αθωώνει ουσιαστικά το κράτος του Ισραήλ για τη σφαγή του παλαιστινιακού λαού, προσποιούμενη ουδετερότητα.

Να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό, συγκεντρώνοντας υλικά μαζί με το ΠΑΜΕ που θα δοθούν στον λαό της Παλαιστίνης.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στο δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό και θα συνεχίσουμε ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την έμπρακτη στήριξη του δίκαιου αγώνα των Παλαιστίνιων αγωνιστών, απαιτώντας:

Να σταματήσουν άμεσα οι ισραηλινές επιθέσεις ενάντια στους Παλαιστίνιους και να καταδικάσει η διεθνής κοινότητα το Ισραήλ.

Να αποσυρθούν άμεσα τα Ισραηλινά στρατεύματα κατοχής και οι Ισραηλινοί έποικοι από τα Παλαιστινιακά εδάφη.

Παλαιστίνη ελεύθερη ανεξάρτητη με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: