20/11/07

NTPOΠΗ.

Η γενική συνέλευση του συλλόγου φοιτητών Χημείας, για το πολυτεχνείο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14/11 σε μια περίοδο όπου τα μηνύματα του Πολυτεχνείου είναι επίκαιρα όσο ποτέ.
34 χρόνια μετά και τα μηνύματα του Νοέμβρη του ’73 παραμένουν ζωντανά
. Η ανεργία μαστίζει τους νέους, το δικαίωμα μας στη μόρφωση βρίσκεται στο στόχαστρο, η ελεύθερη έκφραση ιδεών ποινικοποιείται, το άσυλο καταργείται.

Και όμως,34 χρόνια μετά οι πραγματικοί ένοχοι ξεχνιούνται ή καλύτερα προσπαθούν να τους ξεχάσουν, τα γεγονότα παραχαράσσονται. Τα αιματοβαμμένα συνθήματα στις πύλες του Πολυτεχνείου, «ΕΞΩ ΑΙ ΗΠΑ», «ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ» , σβήνονται με μοντάζ και μπαίνουν στα βιβλία της ιστορίας, στις αφίσες της ΠΑΣΠ, ώστε η νεολαία να μη μάθει την αλήθεια, όμως και στα πλαίσια των ΔΑΠ-ΠΑΣΠ-ΕΑΑΚ, οι δολοφόνοι δεν στοχοποιήθηκαν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι παρατάξεις ΔΑΠ-ΠΑΣΠ υπερασπίζουν τις κυβερνήσεις τους. Τις κυβερνήσεις που στήριζαν τότε ΗΠΑ και ΝΑΤΟ και συνεχίζουν να στηρίζουν τους πολέμους τους. Τα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού έχουν σκοπό , το ξαναμοίρασμα των αγορών τους πετρελαϊκούς δρόμους το γεωστρατηγικό έλεγχο.

Όμως, έκπληξη μας προκάλεσε ότι και το σχήμα της ΑΝ.ΑΡ.ΠΑ στο πλαίσιο της δεν καταδίκασε τους πραγματικούς ενόχους. Μάλιστα όταν ρωτήθηκε το εν λόγω σχήμα για αυτό το ζήτημα απάντησαν, διότι δεν ήταν οι πραγματικοί ένοχοι ενώ έκριναν ότι και η πορεία της 17 Νοέμβρη δεν πρέπει να έχει καθαρά αντιιμπεριαλιστικό χαρακτήρα.

Παράλληλα, την Παρασκευή 16/11, το σχήμα τους που τόσο υπερασπίζεται την ελεύθερη έκφραση ιδεών, έσκισαν αφίσες της ΚΝΕ και επιτέθηκαν σε μέλος της ΚΝΕ που πήγε να τις κολλήσει σε χώρο που ούτως η άλλως ανήκει στην ΠΚΣ. Οι ίδιοι, υπέρμαχοι του ασύλου ήταν που στην, αντίστοιχη, περσινή συνέλευση για την επέτειο του Πολυτεχνείου είχαν απαγορεύσει τη διακίνηση του Ριζοσπάστη στη σχολή και ήθελαν να κατεβάσουν πανώ από τη μετώπη του Χημείου με το σύνθημα

«ΜΟΡΦΩΣΗ-ΔΟΥΛΕΙΑ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ,
ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ»

Ως μέλη της ΚΝΕ, θεωρούμε ντροπή ,άτομα που αποκαλούν τον εαυτό τους «αριστερούς» και «επαναστάτες», όπως η ΑΝ.ΑΡ.ΠΑ να είναι υπερασπιστές των εγκληματιών του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ και να κρίνουν ότι η πορεία δεν χρειάζεται να έχει αντιιμπεριαλιστικό χαρακτήρα.

Χρέος μας, είναι τέτοιες λογικές που ,ουσιαστικά, προωθούν τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών να κατακρίνονται. Τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα συνεχίζονται και θα συνεχίζονται γι’ αυτό και, το Σάββατο 17/11, πήραμε την πρωτοβουλία και η πορεία κατέληξε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και κορυφώθηκε, μπροστά στα νατοϊκά πλοία, όπου πλήθος κόσμου, βροντοφώναξε συνθήματα «Η ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΛΙΜΑΝΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ», «60 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑΤΟ Η ΙΔΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΧΟΥΝΤΕΣ, ΠΟΛΕΜΟΙ, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ»


Καθήκον μας ,όμως είναι και να προασπίζουμε το δικαίωμα να εκφράζουμε τις ιδέες μας, να διακινούμε Ριζοσπάστη, να αναρτούμε αφίσες είτε αυτό αρέσει σε κάποιους, είτε όχι .Τόσα χρόνια, όπου το ΚΚΕ και η ΚΝΕ δέχεται επίθεση, κηρύχτηκε παράνομο, μέλη του απειλούνται, εξορίστηκαν σε ξερονήσια, δεν σταμάτησε να διακηρύσσει τις απόψεις του.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ,
ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.