8/11/07

Από τον Ριζοσπάστη

Δολοφονική επίθεση σε βάρος μελών της ΚΝΕ
Αυτοαποκαλούμενοι «αντιεξουσιαστές», στο πλαίσιο οργανωμένου σχεδίου, χτύπησαν και έστειλαν στο νοσοκομείο 19 μέλη της Σπουδάζουσας
Δύο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις
ΚΝΕ: Δε μας φοβίζουν, συνεχίζουμε με μεγαλύτερο πείσμα
Δολοφονική επίθεση δέχτηκαν χτες το μεσημέρι μέλη της Οργάνωσης Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ από άτομα που παρουσιάζονται ως «αντιεξουσιαστές» στο χώρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Δύο μέλη της ΚΝΕ νοσηλεύονται τραυματισμένα σοβαρά, στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Η επίθεση εντάσσεται σε συγκεκριμένο σχέδιο τρομοκράτησης που εξελίσσεται με την επιστράτευση όλων των μηχανισμών και στόχο έχει να εμποδίσει την ανάπτυξη των αγώνων, σημειώνει η Οργάνωση Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ.
Μέρες τώρα, οι αυτοαποκαλούμενοι «αντιεξουσιαστές» με προκλήσεις προσπαθούσαν να δημιουργήσουν ένταση και επεισόδια. Χτες οργανώθηκαν και επιτέθηκαν με πρόσχημα αφισοκόλληση που έκαναν φοιτητές της Πανσπουδαστικής ΚΣ (που είναι και μέλη της ΚΝΕ) στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ. Οπλισμένοι με λοστούς, πέτρες, ξύλα, σπρέι πιπεριού κ.ά. και βρίζοντας το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, επιτέθηκαν στα μέλη της ΚΝΕ. Αποτέλεσμα 19 μέλη της Οργάνωσης Σπουδάζουσας να καταλήξουν στα νοσοκομεία «ΑΧΕΠΑ» και «Αγιος Παύλος», με κατάγματα και χτυπήματα από πέτρες στο κεφάλι. Οι δύο εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο «ΑΧΕΠΑ» με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.
Συνεχίζουμε με μεγαλύτερο πείσμα
«Τέτοιες ενέργειες αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι η δράση της ΚΝΕ και του ΚΚΕ ενοχλούν την άρχουσα τάξη», σημειώνει στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Οργάνωση Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ. Αναλυτικά αναφέρει: «Το τελευταίο διάστημα, οι αγώνες του λαού και της νεολαίας βάζουν όλο και περισσότερα εμπόδια στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, έχοντας τις πλάτες του ΠΑΣΟΚ και ακολουθώντας πιστά τις κατευθύνσεις της ΕΕ. Αυτό αποδεικνύεται από τους μεγαλειώδης αγώνες των μαθητών και των φοιτητών ενάντια στην εμπορευματοποίηση της Παιδείας, από τους αγώνες των εργαζομένων που δεν τσιμπάνε στο διάλογο - απάτη για το Ασφαλιστικό.
Γι' αυτό, επιστρατεύονται όλοι οι μηχανισμοί, για να τρομοκρατήσουν και να αποτρέψουν την ανάπτυξη μεγαλύτερων αγώνων. Σ' αυτά τα πλαίσια, οι μηχανισμοί καταστολής ενισχύονται, οι κάμερες παρακολούθησης πληθαίνουν, οι εισαγγελείς επιστρατεύονται. Δεν έχουν τελειωμό τα αντιλαϊκά μέτρα που επιστρατεύει η άρχουσα τάξη και το κράτος, για να εμποδίσουν το νεολαΐστικο και λαϊκό κίνημα.
Γι' αυτό, λοιπόν, φρόντισαν να επιστρατεύσουν γνωστούς μηχανισμούς που αξιοποιούνται κατά καιρούς ενάντια στο κίνημα.
Λάθος πόρτα χτύπησαν. Με τέτοιες ενέργειες δεν πρόκειται να φοβίσουν ή να τρομοκρατήσουν τα εκατοντάδες μέλη και φίλους της ΚΝΕ. Σταθερά και αταλάντευτα θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία, για την ανάπτυξη μαζικών, συντονισμένων αγώνων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική.
Τέτοιες ενέργειες αποδεικνύουν, για άλλη μια φορά, ότι η δράση της ΚΝΕ και του ΚΚΕ ενοχλούν την άρχουσα τάξη. Δηλώνουμε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε με μεγαλύτερο πείσμα και ορμή. Καλούμε τους χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες να μαζικοποιήσουν τις Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων τους, να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις ενάντια στην εφαρμογή του νόμου - πλαισίου και της εξίσωσης των πτυχίων των ΚΕΣ με αυτά των ΑΕΙ, να περιφρουρήσουν το Ασυλο, να συντονίσουν τα βήματά τους με τους μαθητές, με το εργατικό - λαϊκό κίνημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: