16/5/08

Απόφαση του σ.φ. Χημείας

  • 45 χρόνια μετά τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη, η θυσία και τα οράματα του ίδιου και χιλιάδων άλλων αγωνιστών του ελληνικού λαού παραμένουν ανεκπλήρωτα. Ο λαός μας, οι λαοί της περιοχής, η ανθρωπότητα ολόκληρη, βιώνουν την κλιμακούμενη, αχαλίνωτη επιθετικότητα των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων σε όλους τους τομείς της καθημερινής ζωής. Καταληστεύονται ο μόχθος και ο πλούτος των λαών. Το ΝΑΤΟ επεκτείνει την ακτίνα δράσης του στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Ευρώπη και μετατρέπεται σε παγκόσμιο χωροφύλακα και εισβολέα. Η Ε.Ε. στρατιωτικοποιείται με γρήγορους ρυθμούς, για να διεκδικήσει μεγαλύτερο μερίδιο από την παγκόσμια ιμπεριαλιστική λεία.
    Στην περιοχή των Βαλκανίων εκδηλώνεται ολοένα και πιο έντονα η αντιπαράθεση μεταξύ των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Θύματα αυτής της αντιπαράθεσης είναι οι λαοί της περιοχής, που γίνονται πιόνια στη σκακιέρα των συμφερόντων των μεγάλων. Σε συνδυασμό με την αντιπαράθεση, που υπάρχει για το όνομα της ΠΓΔΜ και τα ακαθόριστα σύνορα του κράτους αυτού με το «ανεξάρτητο» Κόσσοβο, το μέλλον των Βαλκανικών λαών είναι εντελώς αβέβαιο.
    Οι εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις, σύμμαχοι και εντολοδόχοι των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ συμμετέχουν στις διάφορες ιμπεριαλιστικές, εγκληματικές επεμβάσεις. Έχουν προσαρμόσει στις ΝΑΤΟικές ανάγκες τη δομή και το δόγμα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

    Βαδίζουμε και διαδηλώνουμε
     Για ν’ αποσυρθούν οι στρατιωτικές δυνάμεις κατοχής από τα Βαλκάνια, την Κύπρο, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, την Παλαιστίνη και όπου αλλού βρίσκονται.
     Για τη δίκαιη λύση του Κυπριακού και του Παλαιστινιακού προβλήματος
     Για ν’ επιστρέψουν όλα τα ελληνικά στρατιωτικά τμήματα από τις δυνάμεις κατοχής στις οποίες συμμετέχουν
     Για να μην αναγνωριστεί η απόσχιση του Κοσσόβου από την κυβέρνηση
     Για να εκφράσουμε τη συμπαράστασή και την αλληλεγγύη μας στον Ιρακινό, Αφγανικό, Λιβανέζικο λαό και σε όλους τους λαούς που αγωνίζονται για την απελευθέρωση τους από τον ιμπεριαλιστικό ζυγό
     Για την απομάκρυνση των αμερικανονατοϊκών βάσεων από τη χώρα μας και τα Βαλκάνια, καθώς και την έξοδο της χώρας από το ΝΑΤΟ
     Για την απαγόρευση των πυρηνικών όπλων και όλων των μέσων μαζικής καταστροφής.


    ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ 18 ΜΑΗ
    12μμ από το Μνημείο της Εθνικής (Δημαρχείο Σταυ/πολης) στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: